Recents in Beach

KİFOZ NEDİR? DOĞRU ANTRENMAN İLE GİDERİLİR Mİ?


 
Yepyeni bir sabah bilgi kuşu andan herkese günaydın!☀️


Bugün sizlerle toplumda çok sık görülen bir rahatsızlıktan söz edeceğim masa başı işlerde yoğun bir şekilde çalışan kişilerde özellikte fazlalıkla ortaya çıkmaktadır halk arasında kamburluk olarak bilinen kifoz hastalığı genellikle omurganın sırt bölgesinde görülen aşırı eğriliğe bağlı Postür bozukluğudur.

Bu bozukluğun var olduğu kişilere doğru egzersiz sistemleri uygulandığı taktirde doğru postüre ulaşabilirler.

Kısa olan karın, göğüs ve bacak kaslarının uzatılması aynı zamanda omurga çevresindeki kasların da güçlendirilmesi gereklidir. Eğimin çok arttığı hastalarda ise cerrahi tedavi uygulanmalıdır. Cerrahi operasyon ile kamburluk düzeltilirken, eğikliğin ilerlemesinin de önüne geçilebilir.

Özellikle bayanlarda ciddi sırt ağrıları ve kamburluklar hem nefes alıp vermede zorluk hem de psikolojik sorunlara da neden olabilmektedir.

Hareketsiz yaşama bağlı olarak ortaya çıkan sırt ağrıları ve kamburluklarda yapılabilecek olan belirli basit önlemler vardır. Bunların başında sırt ve karın kaslarını güçlendirici egzersiz ve yüzme oldukça önemlidir.

Sporu hayatınızın bir parçası haline getirmek konforlu bir hayat sürmeniz için önemli bir etkendir lakin spor yapmayı bir zorunluluk olarak görüyorsanız bu çok fazla sürdürülebilir olmayacağından belli süre sonra vücudunuzda bir takım problemler ortaya çıkacaktır daha sağlıklı ve zinde ilerki yaşlar için spor yapmayı ihmal etmeyin sağlıkla kalın.

Gönderiyi kaydetmeyi ve Faydalanmasını istediğiniz bir arkadaşınızı etiketlemeyi unutmayın!

Yorum Gönder

0 Yorumlar