Recents in Beach

ALKOL TÜKETİMİ KAS GELİŞİMİNİ ETKİLER Mİ?



Yepyeni bir sabah bilgi paylaşımından herkese selamlar 🖖

Bu gün alkol tüketiminin kas yapımı üzerindeki olumsuz etkilerini inceleyeceğiz.

Özellikle #vücutgeliştirme söz konusu olduğunda #alkol sporcuları hedefinden saptırmak konusunda oldukça etkilidir ve birçok olumsuz etkiye sahiptir. Alkolün #kasgeliştirme sürecindeki olumsuz etkilerinden bazıları şunlardır:

💪🏻 Kas ve #ProteinSentezi

#Miyofibril #protein sentezi (MPS), vücudun egzersize nasıl uyum sağladığının ve egzersize verdiği tepkinin ardındaki itici güçtür.

Bu durum doğrudan kasların iyileşme süreci ve #kasbüyümesi ile ilgilidir.

Bir antrenmanı takiben iyileşme periyodu sırasında miyofibril protein sentezi, kas büyümesi için doğru #beslenmeyi fazlasıyla önemli kılar.

Bahsedilen periyot aynı zamanda alkolün #kas kazanımlarını olumsuz yönde etkileyebileceği zamandır. Bu konuyla ilgili gerçekleştirilen çalışmalara göre #alkoltüketimi #antrenman sonrası kasların iyileşmesini ve #rejenerasyonunu engeller.

Daha da spesifik olarak, özellikle egzersiz yapan kişiler yeterli protein tüketmediklerinde ve yapılan egzersizi takip eden sekiz saat içinde ciddi miktarda alkol aldıklarında miyofibril protein sentezinin oranları fazlasıyla bozulmuştur.

Ayrıca yapılan başka bir çalışma antrenman sonrası yeterince alınan proteinin bile alkolün miyofibril protein sentezi üzerindeki #olumsuz etkisini ortadan kaldıramadığını bulmuştur.

Alkolün bir diğer önemli negatif etkisi ise dehidrasyondur.

Kas yapmak için beslenme sürecinde vücudun susuz kalmaması son derece önemlidir.

Dehidrasyonun vücut üzerinde, yorgunluk hissinin düşük fiziksel performansa yol açması, açlığın artması ve kas hücrelerinin #ATP üretme yeteneğini bozmasına neden olması gibi bir takım olumsuz etkileri vardır.

Vücutta hem #diüretik hem de #vazodilatatör görevi gören alkol, #sıvıkaybına neden olarak #dehidrasyon u alevlendirebilir.

Kişi susuz kaldığında, #kramp#kasçekmesi ve #kaskasılması gibi #kas-iskelet sakatlıkları yaşama riski daha yüksektir.

Sonuç olarak bu sporu yapıyor ve bir #hedef uğruna ter döküyorsanız her alanda bilinçli olmanızda fayda var. Spor dolu sağlıklı günlere..💪🏻

Yorum Gönder

0 Yorumlar