Recents in Beach

BULK DÖNEMİ SANA UYGUN MU? (BÖLÜM 1)



Herkese Merhabalar yavaş yavaş artık yaza veda ederken off sezon hazırlıkları için rotalar çizildi minimum 12 hafta max 24 hafta olacak şekilde kendim için hazırladığım bir off sezon plan ve sürecimi kayıt altına alacağım.


Bildiğiniz üzere off sezon kilo alma ve max kas yapma dönemidir kadın erkek herkes bunu günlük alması gereken kalori ve makro değerlerini hesapladıktan sonra uygulayabilir.

Off sezon döneminde tartıda kilomuz yukarı çıkarken haliyle yağ oranimizda bir miktar artış olacaktır burada sizlere şunu belirteyim doğru yapılan bir off sezonda bir miktar yağlanmaktan KORKMAYIN!

Daha büyük omuzlara , daha şekilli kalçalara sahip olmak için gerektiğinden bir miktar daha fazla kalori almamız gerekmektedir ki kas yapabilelim.

⭐Alınan bir miktar yağı zaten definasyonda vereceğiz içiniz rahat olsun önemli olan off sezonda ipin ucunu kaçırmadan sadece verilen beslenme listesine sağdık kalmanızdır. Aksi taktirde yediğiniz aburcuburlar size fazladan yağ kazandıracak buda definasyon döneminin uzamasına uzayan definasyon dönemi ile birlikte kas yıkımlarına sebep olacaktır. Kontrolünüzü kaybetmeyin.

Peki bulk dönemi için vücudun uygun mu?
Bu sorunun yanınıtı gittiğin spor salonunda basitçe ölçtürebileceğin yağ yüzdende gizli eğer yağ oranınız;
Kadınlarda: 25'in üzerinde ise
Erkeklerde: 20'nin üzerinde ise
Off sezon sizin için pek uygun bir seçenek değil öncelikle yağ oranını bu değerlerin altına çekeceğin bir planlama ile başlaman çok daha faydalı bir yoldur. Fakat yağ oranını dert etmiyor yinede büyümek istiyorum diyorsan yukarıda (⭐) ile işaretli paragrafı tekrar oku herşey tamamsa Bulk 2. Bölümü okumaya başlayabilirsin. (Devamı gelecek)

Yorum Gönder

0 Yorumlar