Recents in Beach

BULK DÖNEMİ GEREKLİ EKİPMANLAR (BÖLÜM 4)



Herkese Merhabalar,

Bulk rehberinin bir önceki bölümünde #makro dağılımlarının nasıl olması gerektiğini öğrenmiştik (3.bölüm) şimdi ise bulk dönemine başlamadan önce size bir takıp ekipmanlardan bahsedeceğim bu ekipmanları temin etmeniz bulk sezonu verimliliğinizi yüksek oranda arttırcaktır.

⚖️1. HASSAS TERAZİ
Bence en önemli ekipmanımız #hassasterazi geçmiş bölümlerde karlorileri hesapladık ve almamız gereken #makro gramlarını tespit ettik fakat bunları göz kararı alamayacağımız için ilk sırayı hassas terazi alıyor mutlaka bir adet hassas mutfak terazisi edinin.Ne yediğinizi bilmezseniz değişemezsiniz.

📒 2-NOT DEFTERİ
Bulk döneminde olsun definasyon döneminde olsun attığınız her adımı #not etmelisiniz. Kaldırdığınız ağırlıklar, haftalık yada iki haftalık periyotlarda artıyor mu? , yerinizde mi sayıyorsunuz? Ağırlık artmıyorsa tekrar sayıları artıyor mu? Tüm bunları not alın. Gelişiminizi takip etmeniz yerinizde saymamanız için çok önemli. Not etme alışkanlığı edinin (bu notlar #definasyon döneminde çok fazla işimize yarayacak🤩)

🎗3- STRAP
Bulk demek #büyümek demek, yüksek kalori tüketip daha fazla ağırlık kaldırmaya çalışmak demek! daha #yoğun sırt egzersizleri , ve daha ağır kiloları kullanabileceğiniz #deadlift gibi #güç odaklı egzersizlerde bir çift #strap sizin %10 -%15 daha fazla ağırlık kaldırmanıza katkı sağyalacak önemli bir ayrıntırdır.

🪢 4- BEL KEMERİ
Yüksek #ağırlık kaldırırken her zaman sakatlıklardan kaçınmak ve bu sporu çok daha uzun yıllar yapabilmek için ağır ve yoğun egzersizlerde belimizi korumamız için bir #belkemeri edinmenizde fayda var.

Son olarak #bulk döneminde ağırlık arttırımı yaparken egonuzu değil kaslarınızı çalıştırmalısınız. Beyin - Kas bağlantısı bu konuda çok önemli kası hissetmeli ve bu hissiyata göre doğru bir ağır kiloyu kendinize göre belirlemeniz gerekiyor sürekli hareketten çalıyor ve hareket formunu bozuyorsanız gelişiminiz ciddi oranda etkilenecektir. Formu bozmadan hareketten çalmadan egzersizi tamamlayın form bozuluyorsa o ağırlık size göre değil düşürün ve tekrar aralığını doğru bir şekilde çıkarın.
Gelecek bölümde görüşmek dileğiyle hoşçakalın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar