Recents in Beach

40 YIL SONRA VÜCUDA NE OLUR?


Herkese Günaydın!☀️ Kahvenizi yudumlarken yepyeni bir sabah bilgi kuşağından selamlar 💪🏻

Bu gün konumuz 40 yaşımdan sonra vücudumuzda yaşananlar hadi başlayalım;

40 yıl sonra, erkekler testosteron üretiminde keskin bir düşüş yaşarlar. 35 yaşında bu anabolik hormonun seviyesi 25 yaşında olduğundan sadece %5 daha azsa, 40 yaşından sonra her 5 yılda bir yaklaşık %10 düşer. Bu bağlamda, kas kütlesini korumak daha da zorlaşır ve hatta daha da fazla hale gelir. Doğru beslenme, günde en az 8-9 saat sağlıklı uyku ve anabolik hormonların üretimini uyaran çinko, magnezyum ve D vitamini alımı bu süreci yavaşlatmaya yardımcı olur.

Ancak yaşlı sporcuların sorunu sadece hormonlarda değildir - yıllar içinde insan vücudu yavaş yavaş su kaybeder ve bununla birlikte minerallerin önemli bir kısmı. 50 yaşına gelindiğinde vücuttaki su hacmi yaklaşık %15 oranında azalır. Su, sadece artık çok dolgun görünmeyen kaslarda değil, aynı zamanda onları daha kırılgan hale getiren kemiklerde de kaybolur.

Eklemler yaşla birlikte daha kötü çalışır çünkü sıvı ve mineral eksikliğinden dolayı kıkırdak yavaş yavaş aşınır ve eklemlerde tuzlar birikmeye başlar.

Tabii ki dikkat ederseniz konuda hep bir şeylerin azalması ile ilgili bir eksiklikten bahsediyorum eğer eksikler yerine takviye olarak alındığında işler büyük ölçüde değişecektir sağlıklı “doğru beslenmeyi” ve sporu hayatınızdan çıkartmayın böylece yaşıtlarınıza göre çok daha iyi görünen vücut, cilt , saç gibi kozmetik farklılıkların dışında çok daha dinç ve sağlıklı hissedeceksiniz bu da yaşam kalitenizi büyük ölçüde etkileyecek kıymetli bir faktör olacaktır.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar