Recents in Beach

KOLOJENİN ANTRENMAN ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ




Kolajen; kas, eklem ve deri gibi dokularınızın çoğunu oluşturan bir protein türü. Bu nedenle özellikle kırışıklık oranını azaltmak amacıyla takviye olarak kullanılıyor.

Yaş aldıkça eklemlerimizin aşınması ve yıpranması kısmen kolajen üretiminin azalmasından kaynaklanır. Kolajen bağ dokularımızın kritik bir bileşeni olduğu için bu anlamda eklem sağlığınıza iyi gelebilir. Journal of Agricultural and Food Chemistry’de yayımlanan bir araştırmaya göre günlük bir doz kolajen (hedeflerinize bağlı olarak günde 2,5 ila 15 gram arasında) almak, eklem ağrısını azaltmaya ve hareketliliği artırmaya yardımcı olabiliyor. Araştırmalar ayrıca kolajenin; çok yoğun bir egzersiz sonrasında ortaya çıkabilecek iltihabı azaltabileceğini öne sürüyor.

Klinik çalışmalar, kolajen takviyesinin aktiviteyi ve egzersize bağlı eklem ağrısını azaltabileceğini belirtiyor. Yüksek yüksek yoğunluklu sporlar, eklemlere ağrı veya sakatlığa neden olabilecek stres yükleyebiliyor. Aktiviteye bağlı eklem ağrısı yaşayan katılımcılar arasında yapılan bir çalışmada; 120 gün boyunca kolajen proteini takviyesi kullanmanın, egzersiz yaparken eklem fonksiyonunda ve esneklikte iyileşme sağladığı görülüyor.
 

Yorum Gönder

0 Yorumlar