Recents in Beach

ETKİLİ YAĞ YAKIMI İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER




Vücut yağını kaybetmek istiyorsan, yalnız değilsiniz!. 
Etkili yağ kaybı, özellikle de işleri karmaşıklaştırmaya çalışırsanız, bazen imkansız görünebilir. Pek çok dergi, makale, Instagram ve YouTube fenomenleri konuyla ilgili görüşlerini paylaşmayı seviyor ve bu da durumu daha da karmaşık hale getirebiliyor. Etkili yağ kaybı için hatırlamanız gereken dört basit madde bulacaksınız. Onlara bağlı kalın, sizin için de işe yarayacaktır.

Zevk Alacağınız Egzersiz Türünü Bulun

İster inanın ister inanmayın, egzersiz önemlidir ancak yağ kaybının en önemli yönü değildir. Yine de yardımcı olabilir ve bununla birlikte bir ton ek fayda gelir. Düzenli olarak zevk aldığınız bir egzersiz türü bulmak, onu çok daha kolay hale getirecek. Ara sıra değiştirin ve onunla eğlenin. 

NEAT'inizi Alın 

Egzersiz dışı aktivite termojenezi veya NEAT, vücudunuzun egzersiz dışındaki günlük hareketler için kullandığı enerjidir. Len Kravitz, PhD, NEAT'i “ oturma , ayakta durma, yürüme ve konuşma gibi günlük aktivitelerin enerji harcaması – bir kişinin günlük yaşamının planlı fiziksel aktivitesi olarak kabul edilmeyen tüm aktiviteler ” olarak tanımlıyor. Temelde günlük aktivitelerinizi yaparken her gün yaptığınız “mikro” egzersizdir. Daha fazla yürüyerek ve günden güne daha aktif olmayı hedefleyerek, toplu olarak büyük bir fark yaratacaktır.

Bir araştırma çalışmasında, zayıf deneklerin (daha yüksek NEAT seviyesi), obez deneklere (düşük NEAT seviyesi) kıyasla günde yaklaşık 350 kalori daha fazla (yani yürüme ve ayakta durma) harcadığı belirlendi. 

Uyku ve Stresi Kontrol Edin 

Uyku ve stres yağ kaybında büyük rol oynar. Günde en az 8 saat ayırdığınızdan emin olun ve stres seviyenizi kontrol altında tutun. Kendinize iyi bakın ve onunla bir rutine girin. Kanada Tıp Derneği Dergisi'nde yayınlanan bir araştırma, her gece 5,5 saatten az uyuyan bireylerin, yeterli uyku uyuyanlara göre yüzde 60 daha fazla yağsız kas kaybettiğini gösterdi.

Dengeli Beslenme 

Yağ kaybının en önemli yönü nasıl yediğinizdir . Mükemmel olmak zorunda değilsin ama tutarlı olmalısın. Fad diyetlerden kaçınılmalı, bunun yerine dengeli, sağlıklı beslenme yaklaşımı benimsenmelidir. Son olarak, egzersiz bilimci Tim Noakes, MD, PhD'den şu alıntıyı hatırlayın, "egzersizin faydaları inanılmazdır, ancak kilonuzu korumak için egzersiz yapmanız gerekiyorsa, diyetiniz yanlıştır."

Yorum Gönder

0 Yorumlar