Sevgili dostlar herkese selamlar!
Çok fazla soru aldığım ''ideal kilo kaç olmalı?'' konusuna kısa bir açıklama getirmek istedim. Burada kafanızdaki tüm soru işaretlerini silecek noktayı koycağız.


❓İdeal kilo kaç olmalı?

İdeal kilo diye bir şey yok aslında cevap bu kadar net bunu açacak olursak;
Sabah olduğunda tartıya çıkıyorsunuz ve o da ne! istemediğiniz bir sayı orada gözünüzün önünde öylece duruyor, bu durum can sıkıcı olabiliyor sonra dönüp aynaya baktığınızda şunu söylüyorsunuz ideal kiloma gelmeme -5 kilo / +5 kilo var.

Peki bu ideal kilonuzu nereden buldunuz? Tabii ki internetten! boyunuzu ve kilonuzu yazıyorsunuz size kaç kilo olmanız gerektiğinin #hesabı yapılıp karşınıza bir değer çıkartılıyor bu hesaplamalar tamamen YAN-LIŞ-TIR!

Tartıda çıkan ağırlık #vücut kompozisyonunu net olarak yansıtmadığı için bize #sağlığı veya #estetiği ifade etmez.

Örneğin vücut #kitle #indeksi aynı olan iki kişiden biri oldukça #fit ve sağlıklı olabilirken, diğeri potansiyelinin gerisinde kalabilir.
Örneklendirecek olursak bir çoğunuz spor salonuna gidiyor ve orada sosyalleşerek yeni arkadaşlıklar ediniyorsunuz #kaslı yada fit bir kadınla sohbet ettiğinizde konu kilodan açıldığında ikinizde aynı kilodasınız ama o mükemmel gözükürken siz potansiyelinizin çok gerisinde bir formda gözüküyorsunuz ''İdeal kilo hesapalama'' sitelerinden ikinizde aynı boy ve aynı kilo değerini girdiğinizde BİNGO! ikiniz içinde ideal kilonuzdasınız! şeklinde bir tebrik mesajı alırsınız, o halde tebrikler ideal kilonuza ulaşmışsınız o zaman tüm sorun çözüldü mü? Hayır tabii ki önemli olan ideal kilo kaç olmalı sorusu olmamalı.

Bu sebeple dikkate almanız gereken ölçek tartıdaki kilonuz yerine:

✅ #Yağoranınız.
✅ #Enerjiseviyeniz.
✅ #Kuvvetiniz
✅ Ve aynadaki görüntünüz olmalıdır.

Tartıya hiç mi bakmayacaksınız tabii ki böyle bir şey söylemiyorum daha fit bir vücut için gerekli #Antrenman#Beslenme ve #Supplement planlamanızı yaptıktan sonra hedefinize gün ve gün ulaşırken tartı sizin için yardımcı bir araç olacak ama esas ölçü ise ayna olacak!

Umarım #ideal #kilo #kaç #olmalı sorusu ile ilgili tüm soru işaretlerini aklınızdan silebilmişimdir.