Günaydın sevgili dostlar! Haftanın ilk gününden herkese merhabalar. Yepyeni bir bilgi paylaşımı ile sizlerleyim 
@fitrehber’in bugünkü yazısında “ #eniyi #kalça #egzersizleri “ nelerdir bunlardan bahsedeceğim ve sandığınız üzere squatın bu sıralamadaki yeri en aşağıda olacak belki de bu yazıyı okuduktan sonra #kalça egzersizlerine #ağırlık verdiğiniz günde #squat ı egzersiz programınızdan çıkarmakla isteyebilirsiniz. Hiç vakit kaybetmeden detaylara geçelim.


Her ne kadar kadınları ilgilendiriyor gibi gözükse de vücudu bir bütün olarak görmeyi bilen bir çok erkek sporcu kalça egzersizlerine ciddi manada özen göstermektedir.

İlk olarak favori kalça egzersizleri arasında 3 egzersizi açıklamalı olarak paylaşıyorum sonrasında da liste şeklinde önem sıralamasına göre devam edecektir.

#Gluteus grubu (kalça kasları) hem sağlık, hem güç, hem de #estetik için vücudumuzdaki en önemli #kas grubu.

1️⃣ #Hipthrust: Direkt olarak kalçanızı çalışmanıza izin verir, oldukça yüksek ağırlık kullanabilirsiniz.

2️⃣ #Deadlift: Belki de en iyi kalça egzersizi, ancak uygulanışı kolay değil. Bu sebeple #romanian deadlift daha iyi bir seçenek olabilir. Ayrıca çok fazla ağırlık kullanabileceğiniz için sinir sisteminizi zorlayabilir, çok fazla uygulayamazsınız.

3️⃣ #Hipbridge: Hip Thrust gibi, ancak egzersizde range of motion biraz daha kısa. Her ortamda kolaylıkla uygulanabilir.

4️⃣ #Romaniandeadlift

5️⃣ #Bulgarian #split #squat

6️⃣ #Lunges

7️⃣ #Kettlebell #swing

8️⃣ #Glute #kickback

9️⃣ #Hip #abduction

🔟 #Squat
evet son sırada squat var peki neden squat iyi bir kalça egzersizidir diyemiyoruz? Squat gerçekten çok iyi bir egzersiz alt vücudu çalıştırmak için eşsiz olabilir, ağırlık arttırmak squatta oldukça kolay olabilir peki her şey bu kadar iyi gözükürken neden hala kalça için iyi değil diyoruz? Çünkü squat yaparken dominant olarak bacaklarınız çalışmaktadır bu egzersizi icra ederken kalça kaslarınız evet çalışır fakat sizin istediğiniz gibi izole bir şekilde squatla kalçanızı çalıştırmanız mümkün değildir dolayısıyla squat bütün bir alt #vücut egzersizidir fakat #izole bir kalça egzersizi değildir hedef noktanız kalça ise squat sizin için doğru bir tercih olmayacaktır.