Bu rehber size Temel definasyon'un ilkelerini özetleyecek niteliktedir. Kas gruplarının çok belirgin ve
 #derin lakin #kuru ve #lifli bir görünümün olmadığı bir estetiği tanımlar. Örneklendirecek olursak 70'li yılların #müsabaka formu buna en iyi örnektir.


1️⃣ Uzun dönemli bir #antrenman #periyodizasyonu gerektirir. İlk 3 ay boyunca #süperset#üçlüset ve #devset gibi #glikoliptik ve #lipotropik sistemlerden oluşturulur. Her kas grubu başına set sayısı: 12-15 tekrar sayısı: 15-20, set arası dinlenme süresi (max): 90 sn Her kas grubu başına 2 temel 1 izole veya 1 temel 2 izole hareket planlanabilir. Tüm egzersizlerde tekrar hızları #ritmik , #senkronize ve kontrollü olmalıdır.

2️⃣ Son üç ay #azalan#zirve kasılma ve #sürekligerilim sistemlerine geçilir. Set sayıları düşer ve volum azalır kasların baskı altında kalma yapısı değişir, dinleme süresi kısalır her kas gurubu başına set: 8-10 , tekrar sayısı: 12-15, dinlenme max 60 sn (Her tekrarda zirvede tam kasılma)

3️⃣ Beslenme: #Form durumuna göre şekillenir Çok yağlıysanız ilk 3 ay #ketojenik teknik işe yarar, Ama sonraki 3 ay #isokalorik sistem üzerinden #karbonhidrat modifikasyonu yapılmalıdır. 2 düşük-1 yüksek gün yada 3 düşük-1 yüksek gün bu sistem etkili sonuç verir.

4️⃣ #Kardio: Yağ kütleniz yüksekse kardiyo yerine 1️⃣. Maddede yazdığım tekniklerle #yağ yakımını ağırlık antrenmanları ile sağlayın. 3 Ayın sonunda form durumunuza göre kardiyoyu şekillendirin. Bu şekilde çok daha yavaş form tutacaksınız ama Kas kütlenizi koruyacaksınız!

5️⃣ Supplement: 6 ay boyunca #Alkalize #Kreatin , #HMB ve #Esasiyal #Amino Asit kullanmanız çok iyi sonuçlar verir. Maddi olarak sizi zorlamayacaksan Gece yatmadan önce bunlara ek olarak GH Uyarıcı veya #GABA #Supplement ekleyebilirisniz.

#Definasyon temel manası ve süreçleri ile bu 5 esasa dayanır. Gönderiyi kaydetmeyi ve ihtiyacı olan bir arkadaşına göndermeyi unutma gelecek bölümde görüşmek dileğiye sporla kalın!